SOMMARLOV!

Sommarlov, är värme, sol och bad, men också långa tråkiga dagar när det regnar och myggen sticks,och tid för läsning…Ocean

Under sommarlovets första skälvande dagar har jag läst ett par böcker som är väldigt olika, men ändå lika. Den första heter ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn” , och är skriven av Ransom Riggs. Jacob är en bortskämd ung man som är väldigt fäst vid sin farfar. Ingen i övriga familjen verkar dock tycka att farfadern har alla hjärnceller på plats, utan han anses vara en fara både för sig själv och andra. Farfar Abraham har berättat  fantastiska historier för Jacob, och även om han inte tror på dem, så leder de Jacob in i en annan värld, när farfadern inte längre finns. Det är en värld som befolkas av de besynnerliga, som varit tvungna att gömma sig undan den vanliga världen, eftersom man där har svårt att acceptera det som är annorlunda. En spännande, skrämmande historia om att leka med tiden och lura döden. Det sägs att Tim Burton har tänkt göra film av boken, men jag antar att någon lite yngre än Johnny Depp i så fall får spela huvudrollen. . .

Den andra boken är en biografi, en bok där någon berättar om sitt liv, om saker som faktiskt hänt, och den heter ”Gul utanpå” och är skriven av Patrik Lundberg. Patrik är journalist på Aftonbladet och det här är hans debutbok. I boken berättar han om hur det har varit att växa upp och leva som adopterad från Sydkorea, i den lilla staden Sölvesborg i Blekinge. Patrik tänker inte så mycket på vem han är förrän han som studerande på högskolan i Malmö får idén att åka som utbytesstudent till landet han föddes i. Från att alltid ha blivit kallad ”kines” och behandlad som annorlunda, hamnar Patrik i ett land där alla ser ut som honom, men där han ändå känner sig vilse, eftersom han varken kan språket eller har koll på kulturen. Och hur ska han förhålla sig till sin biologiska familj?

källa:bilder.norstedts.se
källa:bilder.norstedts.se 
källa: bilder.norstedts.se
källa: bilder.norstedts.se

Ha ett skönt sommarlov!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.