Thuram och Timbuktu

Vad har en världskänd f d professionell fotbollspelare och en framstående svensk musiker och låtskrivare gemensamt? Framgång, pengar, kändisskap? Säkert, men också en historia om rasism och utsatthet

epix förlag
epix förlag

”Vår historia” av Lilian Thuram (Epix)

En seriebok berättad av den tidigare professionella fotbollsspelaren Lilian Thuram. Som en kanske skulle kunna tro så handlar den här boken inte om Lilians väg till fotbollsproffs. Den handlar istället om hans liv från det att han som liten bodde på den franska ön Guadeloupe i Västindien och hur han hamnade i Paris. Lilian och hans fyra syskon bor med mamma i ett litet hus, mamma jobbar på sockerrörsfälten. Men hon tröttnar på det hårda, slitiga jobbet med dålig lön, och bestämmer sig för att åka till Frankrike i ett år för att pröva lyckan. Barnen kan inte följa med så storasyskonen måste ta hand om sina småsyskon, och mamma åker iväg. Hon har olika arbeten och skickar hem pengar hela tiden. Efter ett år kommer hon hem och hämtar alla barnen, de bosätter sig så småningom i ett stort hyreshusområde. Där träffar Lilian den gamle mannen Neddo, han får Lilian att inse att rasism inte är okej, att alla människor är lika och att alla framstående personer inte är vita, fast det bara är dem man hör talas om. Neddo ger Lilian en historia som är hans.

Thuram gillade själv serier när han var yngre, och för honom var det lättare att ta till sig en historia med bilder, därför har han velat berätta sin historia i serieformat.

 

”En droppe midnatt” av Jason Timbuktu Diakité har en liknande historia att berätta…

http://media.bonnierforlagen.se/
http://media.bonnierforlagen.se/

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.